Меню

Блогове ТОП 10

Предстоящи сватби


Регистрирайте се безплатно, като Потребител или Фирма за да използвате всички възможности на портала.
Сватбени статии→ Рокли за шаферките

Рокли за шаферките

 

 

 

Рокли за шаферкитеКогато влиза в църквата малката шаферка обикновено носи букет цветя или кошница с розови листенца, които ръси, докато върви. Ако има две или повече шаферки, те влизат по двойки, като са избрани според височината си – една и съща височина. Ако са достатъчно големи, могат да следват булката и да й носят воала (ако е много дълъг). След като стигнат до олтара, малките шаферки могат да застанат до кумовете или да седнат близо до родителите си. След това те трябва да помогнат на булката в раздаването на бонбониерите.

При избора на детските официални рокли, предназначени за малките шаферки, булката взема активно участие, както и участва при покупката им. При покупката трябва да се имат предвид много фактори, като се има предвид, че с тези дрехи децата трябва да се чувстват добре и удобно през целия ден.

Булката може да реши например, че роклите на шаферките трябва да приличат на нейната рокля. По принцип роклята трябва да има класическа кройка и с няколко специфични елемента да се превърне в сватбена рокля. Ако шаферката не е момиченце, а е жена, в никакъв случай тя не трябва да бъде по-впечатляваща от булката, тъй като тя може да привлече вниманието на всички върху себе си, но в този ден всички трябва да се възхищават на булката.

 

Колкото се отнася до материята, през зимата е задължително използването на тъмното кадифе, но като алтернатива можете да изберете нещо едноцветно, слонова кост или перлено сиво. През пролетта и лятото обаче има ограничения при избора: памук, муселин, квадратчета, коприна и тюл. Обувките също трябва да бъдат абсолютно удобни. Добре е предварително да се поносят у дома в продължение на няколко дни преди сватбата, за да се свикне с тях. За момичетата са много подходящо обувките с тънка каишка в традиционните цветове за сватбено тържество - бяло, слонова кост, черно. По отношение на избора на прическа за малките шаферки е достатъчно само да изсушат косата си, а ако желаят могат да използват диадема или венец от цветя. Не е задължително шаферката да бъде красиво момиченце със златисти къдрици.

Ако шаферките са по-малко от три, влизат една след друга в един ред, а ако са четен брой – влизат по двойки. Големите шаферки носят дрехи, подобни на роклята на булката, като може да се различават от нея по цвета на колана или по цвета на букета. Обикновено шаферките предпочитат рокли в пастелни цветова, като е прието да се избягва целения цвят.

Ключови думи - детски официални рокли