Меню

Блогове ТОП 10

Предстоящи сватби


Регистрирайте се, като Фирма БЕЗПЛАТНО и предложете своята продукция и услуги на хилядите посетители на нашия портал! Създайте фирмен профил, в който можете да публикувате неограничено количество снимки и описания към тях, видео и презентации за пълното представяне на Вашата фирма.
Сватбени статии→ Как да не сбъркаме при избор на годежен пръстен?

Как да не сбъркаме при избор на годежен пръстен?

 

 

 

Решили сте се на заветната крачка да предложите на любимата жена годежен пръстен? Има няколко неща с които трябва да съобразите при избора на годежен пръстен.
 

Ръцете на хората са уникална част от тялото. Всеки човек притежава характеристики на пръстите и дланите си, които не се повтарят, това е и причината, годежните пръстени да са толкова трудни за избиране. Всички сте ставали свидетели на абсолютно несъразмерни пръстени и камъни спрямо ръката на дамата. Никоя дама, обаче не би признала, че годежният пръстен не й е по вкуса или пък не изглежда достатъчно добре. Все пак, нали е от любов подарен!
 

За да не сбъркаме при избор на годежен пръстен сме подбрали няколко насоки, които господата да следват.
Първото нещо, с което трябва да се съобразите е размерът на ръката на дамата. Не само, за да не й пада пръстена, ами и да изглежда камъка по възможно най-добрият начин. Последните модни тенденции се различават от принципа „малка ръка - малък пръстен“. Много световни дизайнери, защитават тезата, че пръстените трябва да покриват поне 60% от ширината на самия пръст. Ако камъкът е по-малък, може да се заобиколи от някакви други камъчета, които да оставят впечатлението за мащабност.
Удължената форма на скъпоценните камъни може да издължи визуално и пръстите. Такива форми са овалната и елипсовидната. Интересно е, че елипсовидната форма, се нарича и още маркиза, по образец на  Маркиза дьо Помпадур. Диамантите които са в тази форма имат най-големите корони и създават илюзията, че са огромни бижута. Така пръстите изглеждат по-дълги и по-тънки. Това е изключително подходяща форма за дами, които имат по-пухкави пръсти. За съвсем малки ръце са особено подходящи кръглите, топчести форми - така пръстенът изглежда като бонбон.
 

Съобразете се с вкуса и стила на дамата
Избирайки годежен пръстен, трябва да знаем, какво би предпочела дамата. Ако е по-традиционен тип и обича да съхранява спомени, тогава и годежният пръстен с камък трябва да е такъв стил, че да е актуално бижу и след години. Ако дамата е по-импулсивна или пък следва всяка нова мода, тогава бижуто трябва да е съобразено със съвременните тенденции и да демонстрира ерата, в която е направено. Примерно, скъпоценните камъни във форма маркиза са били модерни краят на миналия век, но днес, ако този камък е завъртян хоризонтално вместо вертикално, то той се превръща в модерен завършек на цялостния вид на една съвременна дама.
Господата, които подбират годежен пръстен за избранницата си, трябва да се съобразят и с още едно нещо. Много е важно, дали тя ще го носи целодневно и ако отговорът е положителен, дали ще й е удобно с него. За всички жени, които по някакъв начин ежедневието им е свързано с ръчен труд или пък домакинска работа, един огромен камък, който се закача във всичко, няма да е най-удачният избор. Проблемът тук не е в точно колко голям е диамантът, а колко е повдигнат от нивото на пръстите. Колкото по-нависоко е, толкова повече ще закача предмети. За този тип ситуации, най-подходящи са тези златни годежни пръстени, чиито камъни са вградени в самият пръстен. Освен това, хубаво е и да се отбележи, колко е дебела основата на пръстенът. Ако е твърде дебела, може да не е подходяща за хора, които обичат да пътуват и дискретността им е важна.
 

Съвместимост на годежния пръстен с брачните халки
Добра идея е, годежният пръстен да се съобрази с венчалната халка. Ако дамата обича да носи пръстени, тогава най-вероятно ще пожелае да запази и двете бижута на ръцете си. Ако си подхождат стилово ще й е лесно да ги носи на едната си ръка. Има и друг тип дами, които предпочитат всеки един от пръстените да е уникален и стилово да е различен от останалите. Тоест, годежният пръстен да е индивидуален модел и да си личи, че значението му е различно от това на венчалната халка. Всичко опира до това какво предпочита дамата. Нашият съвет е, да не я питате директно, а да забележите, какви са останалите й бижута и какъв стил дрехи носи. По гардероба на всека една дама могат да се извадят доста добри изводи за нейните предпочитания и вкусове. Ако примерно, забележите, че вашата избраница обича шарените неща, цветните мотиви и залага на предимно светли цветове, като жълто, червено, оранжево и зелено. Тогава можете спокойно да заложите на цветен диамант или такъв във формата на цвете. Дори да не желаете да е диамант, в магазините за годежни пръстени има огромно разнообразие от цветни камъни, красящи златните бижута.
Ако половинката ви е с още по-нетрадиционен вкус, тогава спокойно можете да заложите на Винтидж годежен пръстен или пък такъв, който е с две основи. Могат да се комбинират и различни метали, както и различни видове от един и същи метал. Не забравяйте, че ако добавите ореол от малки камъчета около централния камък, това ще придаде визуално обем.
Ако вие сте по-нетрадиционна двойка и мъжът също ще носи годежен пръстен за мъже, тогава нашият съвет е да заложите на по-обемна основа. Мъжките пръсти са по-широки и за да се забелязва бижуто, трябва да е по-голямо. Освен това, трябва да се внимава и с избора на камъни. Условията по които се избира годежен пръстен за мъж са същите, като при дамите, само размерите са по-различни.
 

Източник: Магазин за бижута СОМАХА
Адрес: ул. Отец Паисий 2, 4000 Пловдив
Уебсайт: https://somaha.net/
Телефон.: +359 32 626673
Работно време: Понеделник - Събота от 10:00 до 19:30 ч.